BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 23, 2010

cermin mateku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uitttttttt
so x d pe nk cer so ttbe rjin nk
cer psl bnde nie...
soo
esok aku nk bli spectacles baru!!!!!
hahaha kpd sesiape yg taw jumlah crmn mate aku slame stahun
diam jeeeeee
kikikikikiki
act stahun aku pnh tukar 4 cermin mate..
alasan ble mak aku tnye nie jwpan aku
1st spec:
aku: err,ma,lili nk tukar spec baru bleh??/(smbil kepale tnduk d bwh/tnpe mmandg wjah mamaku..)

mama:hah???spec lme mane???

aku:err ad tap......kwn2 lili smue gelakkan ble lili pkai.......(spec aku wrnenyer orenn)

mama: aritu bli plih yg tu.....emmm nnti mama ckp kay ayh bli skali ngan abg....

aku: dgn wjah gumbire dan tbe2 plak brani angkat kpale n tenung mak aku...

2nd spec

    ok sebelum 2 aku nk ckp nie spec yg pling aku syg...tp malangnyerrrrrrrr....


aku: mama, bleh x klau lili nk bli spec bru???

mama: hah???spec lagi????(mukenyer yg mrh)kali nie kenape plak spec kamu lili??kwn gelak                          lagi??/

aku: eh2 x mama,emmm aritu kat surau spec lili tjatuh kat dlm jamban....(tnpe mmndg wjah mak aku)

mama: asafirullahalazim...........ape lah kamu nie...mcm2 taw ayh,mampus ko!!!!tgk lah nnti mama bncg ngan ayh...(still mud baik lagi...)


3rd spec
kali nie mama aku plak yg tnye psl spec aku....

mama: lili!!!!!!spec mate kamu mane???/mma x nmpak pon kamu pkai?????tunjuk mama sini!!!!

aku:dlm hati(aduh abislah aku)emmm bingkai dh ptah a mama......(smbl tersengeh2)

mama:ya allah lili2!dh brape byk dh cmin mate kamu nk tkar???/hah???xd2 kali nie mama x nk tkar spec mate kamu lagi.....baiki j.....

lili:emm tp bingkai yg ptah tu dh hilang(still tersengeh2 lagi)

keadaan tbe2 sunyi......beberapa hari kemudian mama tidak lngsg menanyakan tntang spec aku2...so aku pkir mgkin iini keabisanya...aku x akan ad spec lagi...tpakse la aku terkebil2 mase blajar...
tbe2.....pada 23:12:2010,
sedang aku asyik bermain piano,
mak aku dtg kat aku....
mama: lili,esok kite pg bli spec mate kamu taw......
aku:(merenung mamaku)
mama:asal pndg mama cm2??
aku:btul ke ma???
mama:emm btul la..nnti kamu x nmpak plak
aku:emmm tme ksh mama...
i2 lah kasih syg seorg mama thdp ku(adoyyy ayat poyo plak)
huhuhuhuhuhu
so lpas nie aku btul2 jnji akan
mmilih spec yg berkualiti
dan
sesuai ngan aku..
janji janji2 jani....
x nk dh nyusahkan mama aku.........




       

Sunday, December 19, 2010

today....

so today aku bsme abg n adk aku pg umah opah
tujuanyer pg blajar ngan ciknea n abg lokman
huh  overall much betterla..
even first rse mlas gler nk pg
but omg berbaloi baiiiii
blajar n blajar....
u know what act ayh ckp aku n abg aku kne tggl kjap kat umah opah...huh 
but then ayh aku just suruh mama stay wif us 
memandgkan x d sap nk jemput...fuhhhhhhhh!!!!!!!
so blik umh dlm nk dkay magrib,
so lpas dinner tgk berita smpai kul 9 n 
next wt revision ap yg aku blajar ptg td..

n at 10:00 pm,huhuhuu
watch newmoon...
xited baiii!!!!
hohohohohohoho

selekeh skitt
uuuuuuu

bella!!!!!!!


hott !!!!!!!
yeah!!!!!!!




pasnie tunggu next twilight episode....
hehehehhehehe

Saturday, December 18, 2010

NOVAX again n again

huhuhuu x nk cer pnjg pon
just nk ltak some pic...hehehe

hah,nilah hadiah
kiteorg ksi kat novax!!!
hahahaa
kt dlm dwan
gathering wif novax 4 the
last time
                                                                    our bloved sistarr
                                                                           k.aliya 
                                                                              
                                                                      our last dinner....


                                                                           left: k.iqa.....<3


                                                                          side B BP01
 always happening!!!!!
hahahahahaha!
hot stuffffffff!!!
BP01 wif F 5(nova x)
IN MEMORIESSSSSSS
2010.................

                                                                               
                           




Thursday, December 16, 2010

teddy bear!!!!!




yg nie pling aku ske...awwwww

errrrrrr.....................

ok x d pe pon nk ckp just esok aku nk pastikan yg 
omwork aku h siap 100 peratus....
aku harap sgt2
2 weeks more 
dh x d mase dh
so 
go lili!!!!

Sunday, December 12, 2010

LETIH TAPI SERONOK LORH!!!!!!!!!!

assalamualaikum......

aaaa aku wt blog nie dlm kul 1 lebih...
n btw,,aku bru blik dri KL....jalan2 lagi lorh....hahaha tp aku nk ckp a kali nie mmg kiteorg HAPPY glerrrr...
dgn mood ayh aku yg coollllllll habis,slalunyer klau kiteorg pg mane2 msti ad konflik..hahaha.tp alhmdllah smuenyer lancar........so.....beselah klau turun KL,kiteorg msti jln2 kat BB n MID...hahahaha.........adoyaiii...2 jelah kiteorg...BLEH PG.....so kiteorg checkin HOTEL KAT BB,SO MLM2 KITEORG JLN2 KATBB LAH!!G LOKYATn TS.........huhhuhuhu...so dh abs jln2 kat LY g TS lak....kat TS sbnarnyer nk g BOOKSTORE but ingatkan BOOKSTORE 2 yg complete ngan buku rujukan tap x d lorh..just buku2 crite yg bg aku bosan.....so kat sne just bli adik aku AZIMnye buku mjalah dye j UPINIPIN...huhuhu....

besoknyerlak kiteorg jln2 g MID...hahaha tujuan utamenyer ayh yg aku syg suruh kami adk beradik bli buku....huhhu MPH(Fvourite bookstore)huhuhu klau pg situ je msti lsbih 2 jam lepak kat situ.....huhuhuh so buku yg aku bli ialah buku revision science n latihan agame.....(Pmr)pas 2 g mkan, n memandangkan ayh aku pg cuci kete kat carwash....so kiteorg terpakse merelakan diri untuk meneruskan pjlan kiteorg kai si2..HUHUHUHU seronok sbnarnyer...ooooo btw mse aku n mama aku p cari mainan untk adik aku yg gedikk nk mainan 2,kiteorg terserempak  ngan RITA RUDAINI N AIDIL ZAFUAN(x ingat ejaanyer) dan anaknyer...hahaha x sedar dye kat sebelah aku je...huhuhuhu...pas2 kiteorg jln2 ag p shopping skitt....huhuhuhuhu mkan lagi n pastu jln2,solat,jln2 ,turun naik tangge,pastu pulangggggggg.............huhuhuhu dlm kul 9 bru kete siap dicuci....

p/s: so esok ingin meneruskan kje sekolah yg tertangguh....huuhuhu(x sgaje ok nk tinggalkan)kuatkan smagat lili..

Friday, December 10, 2010

SHUPEAH!!!!!!!!!

hahaha punyerlah aku dok tension mmikirkan ape yg aku nk jdikan cer hottt harini........

finally aku dh dpt idea nk cer..............okk 

mcmnie klau org nk perasan kat email aku tuk blog nie ialah lilishupeah.blogspot.com...ble aku ksi je mail nie kat org yg nk visit blog aku msti 1st,dorang akan gelak...pastu aku tnyelah y????pastu dorang ckp lawak tgk nme 2......okk untuk x mengelirukan korang,,,,,,,aku ceritekan alkisah d sebalik nme 2.......(sbnarnyer aku rjin nk cerite)ok cmnie, pada suatu hari..........................

cerite ini berlaku d sekolah aku.......ketikae itu ad majlis HARI GURU....aku disuruh /merelakan diriku ini untk jadi FLOWER GIRL...hahahahahahah(bodohlah)mase 2 raptai kat dewan mase prep mlm....so kiteorg pon berkumpul a gak dkat dewan 2.....mase 2 preparation kiteorg hancur mancur(ad ke perlkataan nie)mase 2 rmai btul nk jadi bosssss untuk lead bnde nie...ok aku pendekkan cite

tibe2 semase aku dan rakan2 aku duduk di kerusi,tibe2 aku ternampak sorang bdak F 1 nie...(bdak nie mase 2 bdak  hotttttttttt)huhuhuhuu...so aku cadangkan kat kwn2 aku aku nk smbg ngan dye a.k.a mengacau....
jd mase 2 dye mmg annoying glerrrrrrrrr...omg(o menyampah gler)pas2 aku pndang plik je kat dye.....hahahahaha dye dok dpan aku je mase2....then tibe2 dye bersuare,,,,,"errrrr akak kakak aris kan???'''''aku cume mengagguk plik kat dye..........pas2 dye pon pndg plik kat aku...huhhuhuhuhuuh lagi a best mase2 aku nk kacau dye..hehehehehe..
pas2 dye tnye aku lagi"errr name akak sap????mase kwn2 aku dh gelak dh.....tbe2 aku ngan selambenyer jwb"errrrrrrrrrrrr nme akak PEAH ape ag kwn2 aku terus glak2............(aku pon mase 2 plik kat diri sendiri but aku teruskan...dye pon gelak pas tu ckp"akak jgn a main2(dgn suare mnje beliau)pas tu dye ckp name akak LILI kan smbil memandang nametack yg aku pkai mlm 2....(

aku ngan gelabah nyer ckp" mmg a mmg nme akak LILI nme pnjag LILISHUPEAH"....perghh x taw cmne bleh terkeluar ayat 2..........kwn 2 aku meneruskan gelak ketwa mereke.........
 pas je peristiwe 2 ,dye bleh plak pggil aku KAK PEAH..adoyaiiiiii...hahahahaha

2 ler peristiwe dsebalik nme LILISHUPEAH...........(TP act nme 2 sdap plak)hhuhuhuu dulu aku slalu cari psl ngan dye...huhuhuhuhuhu.................
but skarg aku dh x kcao dye dh mmandangkan dye dh taw nme aku............(walaupon aku taw die dh lame taw)))

klau nk taw sap dye......******......shuuuuuuuuuuuu...huhhuhu 

p/s aku sje j cerite bnde bosan nie sbb aku tgh bosannnnn
daaaaaaaaaa


Thursday, December 9, 2010

jangan perasan bleh x?????

WEI btul AKU CKP AKU MMG BENCI TAHAP GABAN PD SESEORG MANUSIA YG D GELAR lelaki yg perasan aku ske dye..................OMG...please a wei.....n ble aku nk bcakp ngan dye dye wt aku mcm tunggul kayu sedangkan aku cme nk ckp bnde pntg.....WHAT THE************%^$#@!!!!!!!!!

n bru aku taw yg sbnarnyer dye seorg yg mmilih...................klau low standard dye xnk lyn...tp klau yg high standard skit 2...mulelah dye..tgedik sane tgedik sini(aku sdang bckp tntang lelaki nie)wei btul wei aku ckp aku bkan nk perhatian cme 8list ble d tegor 2 blas lah...nie x...dh lah wt bodoh pas2 senyum pon x nk......pas 2 kecoh kat org yag aku ske kat dye?????#$@$#$ tol la.......

aku mmg anti ngan manusia cmnie............
 konon nk macholah nk coverlah............
ish!!!!!!x ske aku..........

YG BEST TU aku nk ckp bnde pntg pon x lyan..........TENSION2

tu jelah luahan perasaan aku kali nie..............

horray!!!!!

hehehe at last keje sejarah aku sdah siap lorh!!!!hohohohoho
hahaha tp yg laen lom ag...tp 8list kje aku bgerak.....aku ad sdikit perubahan dlm diri aku(aku rase)slalunyer klau ckgu ks HW.msti sminggu o 3 hari lagi nk blik skolah bru aku terhegeh2 nk wat.....huhuhuhu i2 pon dpakse oleh mama aku tersayang........hehehe so adlh perubahan even sdkit........

so lpas nie aku bgerak smule kpd HW aku iaitu GEOGRAFI dimane aku kne bwat essay tntag ISU SEMASA ALAM SEKITAR....so pasnie aku kne pg blik STOR aku yg agak kemas i2 untuk mencari blik keratan2 akhbar tntng isu diatas......adoyaiiiiii,berpeluhlah aku di dalam stor....tp alhmdllah mak aku x jual lagi suratkhabar2 yg ad...x plah janji aku dpi artikel tu sudahhhh!!!!!!

aku target dpt siapkan omwork smpai selase dpn.insyallah........i2pon klau smagat aku still ad........pas 2 nk wr pe????STUDY A WEI!!!tnye plak ag.......wt mase skrg aku x nk ckp pe2 ag pasl PMR aku taun dpan.....ntahlah.........................kite tengokje lah mcne taun dpan..............ok lah 2 je kut CER HOTnyer......


kk bye2............

Wednesday, December 8, 2010

NOVA-X N ZLOT BOES 4 EVER!!!

sgt2 happy ble td tgk F5 on9......omg....tbe2 td trase sdih sgt.....hahaha ble tgk kat wall dorang mcm2 dorang ckp...smpaikan ad yg ckp dye dh buang n bakar bju n buku skolah dye...adoyaiiii!!!tlampau happy 2...klau aku pon aku wt cmtu...hahahaha...so....lpas nie dh x d dh dorang...dpt jmpe blik pon maybe blan 3 taun dpan...2 pon skejap....aaaaaaaaaaaaaa............NOVA-X!!!!!!!!!!!!x taw cmne taun dpn x d dorang hahhahaha(tragis sgt)


ntahlah tp serez f2 n f5 taun nie serez rapat gler2....mcm adik beradik.....selame 3 skolah asrama yg aku bersekolah skolah nie lah yg pling aku x rase mcm ad senior!!!!!but sisters n brohers....kiteorg seperti adik beradik yg pling rmai dlm dunia nie...ouhyeah!!!!!!mase kiteorg last ngan dak f5,kiteorg batch f2 nie adlah wt satu mjlis perpisahan ngan dorang......siap ad hadiah lagi taw tuk dorang......hahahaha mase luar dewan dlm hati aku dgn poyonyer cakap'alah skejap j nie wt pe nk ngis2'sb sblum tu kat luar dewan ad jugak a yg mule menitiskan airmate masin dorang....tp ble dh msuk dewan....bru dgr lagu KO PERGI air mate aku yg begitu masin2 mengalir keluar...adoyaiiiimmg mase2 aku rase mcm nk peluk smue dak F5 kat dlm 2.....tp ...(agak2 a lili)dhlah muke aku mase 2 terpampang2 kat screen 2....hahahaha thanks to my fwen...(x ikhlas sbnarnyer huhuhu)

so aku truskan......aku diarahkan untuk kasi hadiah 2 kat K AJA!!!!!!!ouhyeah PKR terbaek penah aku ad.....mate k aja dh merah aku still menahan tangisan aku tp....eeeeee x bleh lah.....aku terus pluk dye.....aaaaa AKU NK KAKAK!!!!!!!!!!ok lili lek yerk jgn OVER!!!tp pling aku menangis tahap mcm dorang nk MATIIII ble aku pluk K.ALYA,KAK IKA N KAK SHA2......fulamak aku rase mcm nk bwak dorang blik umah aku je dok nagan aku jd kakak aku...hahahahaha......kt skolah dorang kakak yg pling aku rapat skali.......so aku dh pnjg menjele bebel.....,,so nnti ble2 aku post lagi k....

k lah.....
2011 tanpa NOVA-X!!!!!

ouhyeah!!!!!

hey3!!!!
finally kje skolah aku dlm process penghabisan....huhhuu
oh no skolah lagi 3 minggu........so mksdnyer......


                                         PMR!!!!!
Oh aku rase bru aritu aku ambk kputusan UPSR!!!!!
TU TAP T U TAP dh pmr.........
aku pling x ske ble org tnye aku soalan nie

     "ape azam ko hah taun depan??????
bukan ape???ble aku jwb blik belum ad ag dorang msti ckp"so ko x d azam lah!!!!
adoyai.........bkan x d azam tp sbnarnyer aku mmg x dpt nk ckp azam aku ape????sbb azam aku slalu btukar2.....(pelik kan ko lili)
adoyai......
so nxt year aku dh F3
so PMR x sabar2 nk mendekati di sisi aku.....SABARLAH PMR......huhuhuhu(pelik)..........

Monday, December 6, 2010

NO POINT!!!!!!! -,-'

HAHAHAHA xd pe nk cer...!!!!!


nk g study!!!!huhuhuhu
daaaa!!!!!!!!!

Saturday, December 4, 2010

HOMEWORK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adoyai!!!!
nk taw x????aku bru je start buat hmwrk sej n kh.......
ad byk ag klau nk taw....ish2..............
nie smue snarai keje umah aku.....hahaha...

  1. kh-kne wt keje khusus n nota
  2. sejarah-keje khusus lagi
  3. geo-kne wat tntang bencane yg belaku d ngare kite(x silap akulah)
  4. mathematics-soalan percubaan pmr
  5. science-handout
  6. ulangkaji
  7. ulangkaji
  8. ulangkaji
AKU RSE AD AG TAPI AKU LPE...HAHAHA
TAPI APE2 PON AKU NK CBE SIAPKAN KSEMUE KJE2 DI ATAS....
OK THEN....

Thursday, December 2, 2010

LUV U ALL!!!

hehehe...........
sudah beberape ari dh x update,so mlm nie trase rajin nk wt...

pada ari ni aku dgn rajinyer nk memperkenalkan kwan2 aku............
ok...kwan aku rmai...
tpi aku nk tunjukkan kat korang yg paling aku rapat je yerk......
ok 1st kawan2 aku kat dorm aku BPO1......


JAP NIE ANTERE WAJAH2 MEREKA...


                                   ok yg nie nmenyer diyana......a.k.a LABANG
                                       KNAPE labang??emm ntah tnye a dye sndiri....
                                   dye dok katil sbelah aku je......haha orgnyer plik gak cam aku....
                                 ske ckp ngarut2...hahaha but ak ttp sayang dye sbb????susah a nk 
                                 describe kbaikan dye...........hehehe tap ap yg pnting dye nie orang nyer                                      
                             pandai,comel!!!hahha....antare orang yg slalu memeriangkan dorm aku 
                                                     2....OUHYEAH YANA...<3









                                    YAYA!!!!!ohoi..dak nie....allah...tnyer satu skolAH wehy sap je x knal dye!!!bdak
                                                              pling hot plak!!!!!!kakaka.....(yaya sori)
                                   dak nie klau x d bapak bosan gler!!!hehehe.......bdak HOT,PANDAI,ape ag???
                                                                    COMEL???emmm.mstilah....
                                  klau nk mrepek ap2 ni bdak nie wajib ad......hehehe...ape2 pon YAYAaku ttap                    
                                                                                sayang ko....

                                                                        .
                                                       NISA!!!a.k.a ZOMBI!!!!(nisa gurau)
                                                kawan dormate aku yg pling kreatif skali...klau nk
                                                       wt keje2 seni...tnye a pakar nie...
                                                    kali pertama aku knal dye...bapak a dlm hati aku ckp"bdak nie hidup ke
                                                                                         x??"    
                                                                  punye a ssah nk ckp ngan dye dulu....
                                            tapi...skarg brulah aku taw yg dye sbnrnyer idop...hahaha
                                                            dye nie klau tgk btul2 mate dye menyinar2...hhahaha
                                                                Bak kate aku"Nisa,ko cantik ble kat matahari"hahahaha
                                                                                 aku lahir same tarikh n bulan ngan dye.....

                                                                                     AKU SYG KO!!!




so ini antre kwn2 aku yg pling aku rapat skali.....
x d dorang kat dorm,mati kebosanan aku.........

nie bru kwn2 aku kat dorm,
nnti aku cer psl kwn2 aku kat klas plak...hehehe
tunggu2...so ape2 pon


                                                   AKU SAYANG KAWAN2 AKU!!!!!!!!!!!!!
                                            





                                  



                                                     








                               












   

Sunday, November 28, 2010

BARANG YANG AKU IMPIKAN!!!!!(dan aku akan dpat jugak satu hari nanti)

nie smue barang2 yang paling aku impikan selame ni......
n aku taw mmg susah untk aku dptkanyer.......


                                                        NIKON D40
                                    aku x taw npe tapi aku n abg aku btul2 sangap ngan camera nie........


                                         
                                                                  IPHONE
                                                nk gak!!!!x kire!!!

ha!!klau nk mntak cm gitu je ngan mak ayah aku, harapan a!!!!!!!!!!

tapi mak kau ad ckp cmnie....
"dpat 8A PMR,camera n iphone 2 akan jadi milik LILI...(lbih kurang a ape yg mak aku ckp)

tapi mak aku janji iphone je
aaa!!!x kire ayah aku aku mntak camera 2 plak hahahaha....(jahat tol ko nie)

so konklusinyer, aku kne dpatkan 8a pmr...
act,mak aku ckp mcm 2 ada baiknyer skarg smagat aku berkobar2 nk blajar...hahah(ayat poyo)tapi btul la...
so aku akan blajar btul2.......
                                  
                                      
                                                                                                          
                                    

sakit oh sakit.......

halowa....

adoyai tau x harini sakit aku dtg balik....(tbe-tibe je)


hah???sakit ape???ooo lupe nk cite....
aku baru je lepas kne operate..ye operation dimana perut aku nie kne potong...sbb ape????ohoi sbb...appendix(x ingat a ejaanya)
adoyai rezeki aku dpt penyakit 2....
mlm 2 aku mkan bihun sup maklang aku kat umah opah aku...bapaka pedasnyer bukan main...x taw a maklang aku ltak berape byk cili kat sup 2....
balik2 je umah perut aku meragam....serez aku pkir sakit perut bese tapi...sakit dye lain mcm....
ape ag ayah ksayangan aku terus antar aku g hospital.....mama aku tercinte pon ikut gak..selame 3 hari aku dmasukkan ke hspital....keesokanya aku disah kan appendix....sbb tulah aku kne operate.....

                                                                   *sekadar gmbr hiasan....

tapi yg pling aku rase best,
sebelum nk masuk bilik bedah 2, 1st time aku rase bahagie sgt sbb
mama aku yg tercinte mengusap kepala aku dan cium aku...
awww aku taw plik tapi bg aku ciuman 2 yg membuatkan aku lbh yakin mase nk  operate
ouhyeah!!!
barulah aku mengerti pengorbanan seorang ibu....yang aku pggil mama....2 bru sikit tu blum ag mase aku kcik2....hehe...
ok itu sahaja wat arini...
daa

p/s  alhmdllah operation aku berjalan dgn lancar
         puncenyer 2 bkan sepenuhnya dari bihun sup yang aku mkan mlm 2..